Nu blommar jag!

jag

Jag är ganska trött efter helgen. Genrep, tre teaterföreställningar och ett hejdundrande kalas som pågick till solen gått upp.

Då är det skönt med behagliga arbetsuppgifter så här på måndagen. Under förmiddagen besökte jag, tillsammans med fyra kollegor, två förskolor. En i Valla och en i Sköldinge.

Vi framförde en liten bondgårdsshow. Jag var utklädd till blomma och spelade på min rosa glittergitarr. Så mysigt!

Perfekt sysselsättning efter helgens bravader.

Nu har jag inmundigat en mastig lunch efter Charlies recept. Fylld gurka i ugn.

Strax beger jag mig till tandläkaren. (Hu...)

Och ikväll är det audition för musikallinjen.

Känns som att jag kommer somna ovaggad i afton!

Charlie testar matidé!

Just nu gräddas den fyllda gurkan i ugnen... Charlie har kommit på ett coolt recept som vi ska pröva nu. Hoppas det blir smarrigt. Det ser väldigt lovande ut!

Kommer snart...

mord

Dagen före genrep

Imorgon är det genrep av Pernillas Pojkar. Är jag nervös? Nej, inte ett smack. För jag kan verkligen inte få in i mitt huvud att vi är där nu. Jag begriper det inte! Det finns inte. Märkligt...

Undrar när det kommer över mig att vi faktiskt ska spela nu. Att det ska vara klart nu. Att publiken kommer.

Vem är den mystiske mannen..?

Från ingenstans dök han upp...

Säger allt det vi andra sagt tusentals gånger, fast med andra ord som låter så mycket mer konkreta och möjliga när de kommer från hans mun.

Han brinner för allt det som jag så länge drömt om.

PLOPP!

Så bara är han här!

Hos oss!

Var kom han ifrån?

Vad händer nu?!!

Fortsättning följer...

Kanonfint reportage!

Jag har insett att jag har svårt att bli intervjuad. Av någon anledning får jag hjärnsläpp och förstår inga frågor, svamlar en massa och blir märkligare än vanligt!

Men när Urban Århammar intervjuar, filmar och klipper ihop så lyckas han nästan få mig att verka klok!

Klicka på bilden och kolla in ett kalasfint reportage om PERNILLAS POJKAR!

pp

PP från andra hållet...

pp

I Pernillas Pojkar förekommer fotografering, åt publikhållet. Under gårdagens repetition ledde det bland annat till denna bild. Jag ser inte särskilt road ut, inte mina maskkompisar heller. Men Leona pratar glatt om sin surikat. :D Men jag ÄR road! Och jag är lycklig! Och pirrig! På lördag är det premiär!


RÖJ!!!

Nu är det biljetten fixad! I augusti drar jag och Charlie till Skogsröjet för tredje året i rad! HURRA!!!


Adjöss och välkommen

Igår var det avslutning med musikallinjen. De som gått två år slutar, de som gått ett år har ett år kvar. På måndag är det dags för audition så vi fyller på med nya ettor.

Sorgligt och roligt. Två i ett.


Tusen och en musikal

Igår spelades Tusen och en musikal i Stora Blå. Idag är det dags för sista föreställningen. Här snackar vi kort och intensiv spelperiod!

En skojig grej vid föreställningen igår var att historien verkade gå hem! Jag har varit en smula orolig för att den märkliga berättelsen inte skulle fungera... Men det gör den. Hurra!!!

"Tusen och en musikal" är både enkel och genial. Så står det i Hjälmarens nättidning idag. Då blir man glad! Puh...


TUSEN OCH EN MUSIKAL

I afton är det premiär på en märklig historia kallad "Tusen och en musikal". Det kan vara den mest udda historia jag någonsin knåpat ihop...

Det är inte helt enkelt att hitta den röda tråden när man ska väva samman en berättelse utifrån dussinet musikalnummer från olika musikaler... Dessutom måste man ta hänsyn till vilka i ensemblen som medverkar i vilket nummer. Pussel, pussel, pussel. Vad bidde det då då? Jo, det bidde en historia baserad på Tusen och en natt. Dock ingen historia som skall synas i sömmarna. Bättre att njuta av de fantastiskt begåvade ungdomar från musikallinjen som briljerar gång på gång.

Klicka på bilderna och få lite smakprov!no business

Drömmar om hamstrar...

Jag har under mitt 34 år långa liv haft stora problem med mardrömmar. Men efter lite terapi och insikt om att det inte är lämpligt att avsluta varje dag med skräckfilm, så har det blivit mycket bättre.

Dock drömmer jag fortfarande mycket, och märkligt...

Natten till i förrgår hade jag en intressant dröm. I verkliga verkligheten har vi tre katter. I drömmen hade jag dessutom skaffat tre hamsterbebisar som fick bo i varsin mindre rund bur.

Sen glömde jag bort hamstrarna i ungefär ett år. Men så kom jag på att jag hade dom och tittade till dom i deras burar. Jag var inte rädd för att de skulle ha dött eller så, jag visste att dom levde.

Då såg jag att det inte alls varit hamsterbebisar jag skaffat, näpp, det måste varit kattungar. För nu låg det fullvuxna katter i de små runda burarna. Men eftersom burarna var så trånga så låg katterna alldeles ihopknorvlade däri. Ja, förutom en av katterna, som stannat i växten och såg ut som en liten benig zombiehistoria.

Naturligtvis släppte jag genast ut de missbildade katterna som gjorde sitt bästa för att ta sig framåt. Det är inte lätt när man spenderat sitt första år som en hopskrynklad boll.

Jag insåg med förskräckelse att vi nu ägde sex katter. Det är på tok för många. Men kanske att det skulle lösa sig av sig självt då katterna började tugga på varandra...

Japp, sånt drömmer jag.

Mördarbestyr

Igår läste vi igenom mordmanuset för första gången. Jag kände rätt snart att jag måste göra om mördaren. Jag hade tänkt att han skulle vara en korsning av hedonist och missionär (look it up) men det fungerade inte... Så idag blir det till att göra om och göra rätt!

Sååå.... HOPP in i mördarhjärnan igen!!!

Tjyvstart & Premiärer

Idag ska jag, Annicka och Rodi ha lite tjyvstart på nästa projekt... Vi är så taggade inför seriemördarpjäsen "mORD" så vi kan inte låta bli att sätta igång.

Förra veckan researchade jag allt vad jag orkade kring seriemördare. Det var skrämmande och fascinerande. Det gäller att få till en riktigt bra karaktär om man ska våga sätta upp en pjäs om någon som klubbar ner person efter person.

Men nu i helgen är det premiär på något helt annat, nämligen musikalungdomarnas föreställning "Tusen och en musikal". Igår hade vi genrep. Det kommer bli toppen!!!

Och nästa helg då? Ja, då är det dags för premiär av Teater Orkas "Pernillas Pojkar". PIRR, PIRR, PIRR!!!


Stormen bedarrar

Nu har Teater Orka återvänt till Katrineholm efter några härliga dagar på ATRs teaterfestival i Göteborg.

Göteborg
Jag, Therese och Jeff posar vid en cool vägg i Göteborg.

annicka
Teater Orkas producent Annicka Halvarsson konstaterar med glädje att alla kommit fram till Göteborg helskinnade. Check!

musiker
Anders och Karin står vid Teater Trixters nödutgång. Snart är det dags för genomdrag.

trixter
Allt ska riggas i ordning på sååå kort tid. Och vi lyckas!

teater
Så är det dags för ett genomdrag av Stormen Johanna.

therese
Efter genomdraget framför Teater Orka pjäsen Stormen Johanna inte mindre än tre gånger på samma dag. 14:00, 16:00 och 18:00. Tre toppenföreställningar!

slovakisk teater
På teaterfestivalen får man inte bara spela upp sin egen teater. Näpp, man får också möjligheten att se massa annan teater. Till exempel denna Brechtpjäs som framfördes av en enormt skicklig ensemble från Slovakien.

Dessutom bjöd festivalen på givande samtal där festivalens alla pjäser diskuterades.

Det har varit en underbar resa och jag hoppas från djupet av mitt hjärta att Teater Orka får möjlighet att vara med på fler ATRfestivaler.

Tack alla som var med i Göteborg för att ni är så fantastiska! Och världens störstaste tack till Annicka som så tokbriljant satt ihop denna resa! Du är mer värd än det guldigaste guld! Må Teater Orkas lungor andas länge än!

Teater Orka stormar iväg till Göteborg!

Nu är det dags för Teater Orka att åka iväg till ATRs teaterfestival i Göteborg med pjäsen Stormen Johanna!

Radio Sörmland pratade med en del av ensemblen. Klicka på bilden och hör vad vi hade för klokheter att säga. (Det är lagom att spola fram till ungefär 13:55)

stormen

PP i KK

Idag var det ett fint förhandsreportage i Katrineholmskuriren om Teater Orkas föreställning PERNILLAS POJKAR.

Klicka på bilden så kan du kolla in nätversionen (inte lika fin som papperstidningsversionen).

pp

Men förhandsreportaget var inte det enda som var toppen i dagens tidning. Ledaren om teaterlokaler var helt briljant! Klicka HÄÄÄR om du vill läsa.

Teatersmink

smink
Jag sminkar mamma så hon blir en absurd sagotant. Leona kollar att jobbet görs ordentligt...

Idag provade vi en del av de sminkningar som ska göras i PERNILLAS POJKAR. Fantastiskt roligt att sminka! Fantastiskt att få äran att sminka dessa underbara människor!

 smink
Jeff får gröna växtslingor/ådror som passar karaktären Daniel.

smink
Fredrik, Therese, Maud och Jeff. Del av ensemblen.

MördarJim

Nu har jag skrivit om slutet på mordpjäsen. Ett nytt förslag vandrade så sakteliga in i min hjärna.

Nu blev cirkeln mer sluten och man känner sig mer nöjd.

Förut var det som en trerättersmiddag där efterrätten slets undan mitt framför ögonen på en och servitören sa "Ja, fundera på den här du!"

Nu ställer servitören istället fram en chokladpudding, trots att det stod limesorbet på menyn. Så ler servitören lite och säger "Så här kunde det också bli förstås."

KONSUMTIONSRACE

Förra inlägget handlade om min konsumtionsabstinens. Nu haver jag stillat den!

Jag har idag inhandlat 1 sofftyg, tre par örhängen, en scarf, ett par skor, 5 par leggings, 3 stor-t-shirts, 1 storlinne och det bästa av allt... ett par brillor!!!

Och jag har bokat tid för att restaurera mina gamla axeltatueringar. 1 juni är det dags.

Hur har jag råd med detta?

Det har jag inte och just nu kämpar jag för att inte tänka på det. För jag vill HAAA!!! MOHAHA!!!

Konsumtionsbehov...

Jag vill ha en ny soffa! Ja, eller egentligen inte "ny". Jag vill ha en begagnad soffa. Jag älskar att byta soffa! Men den får inte kosta mer än 500 kronor. Och nu är det dags för byte igen! Men dom hade ingen riktigt bra på Överskottsmarknaden...

Jag vill ha nya glasögon! Det är dags att byta lite stil tycker jag. Mina röda brillor är underbara, men jag skulle vilja ha ett par som får mig att känna mig... inte vet jag. Jag vill bara ha!!!

Jag vill fräscha till mina tatueringar! Jag vill fylla i de äldsta jag har så att de kommer ikapp mina nya. Det kostar en bra slant, men jag vill kunna visa upp min högerarm med stolthet!

Jag vill ha massa kläder! Så är det bara... BH-ar, byxor, leggings, toppar, klänningar, koftor, skooor... Jag behöver förmodligen inga kläder egentligen, jag bara vill ha!!!

"Jag vill ha"-sidan av mig tycker jag inte om... Men den finns där. Shining bright!

Ensemblen

Här är ord om Pernillas Pojkar-ensemblen:

Annicka:
Vacker, klok, påhittig, kärleksfull, galen.

Karin: Musikgeni, smygare, pedagog, lyhörd, troll.

Therese: Rolig, vis, godhjärtad, vild, omtänksam.

Maud: Mysig, modig, gråhårig, lurig, fin.

Rodi: Begåvad, stilig, pålitlig, god, stark.

Jocke: Proffs, noga, trendig, driven, klippa.

Pontus: Komiker, förståndig, mullrig, näsborrig, ärlig.

Fredrik: Snäll, uppmärksam, mjuk, iakttagare, kämpe.

Hampus: Muskulös, rörlig, intelligent, snabb, positiv.

Jeff: Musikalisk, djärv, självkritisk, konstnärlig, nyfiken.

Oliwer: Tålmodig, disciplinerad, knasig, talangfull, smart.

Ellen: Kaxig, glad, orädd, skärpt, fnissig.

Göran: Böjlig, skäggig, tydlig, bejakande, hyvens.

Jag själv: Lyckligt lottad!

RSS 2.0