Mästerkocken Charlie!

Charlie

Idag lagade tioåriga sonen lunch. Heeelt själv!

Han var hemma från skolan idag för att han kände sig lite krasslig. Vi tolvtaget ringde min mobil och sonen, som frisknat till, berättade att han tänkte laga lunch åt oss. Han visste att jag var på väg hem från jobbet.

Väl hemma bjöds det på köttbullar, ris och dryck. Perfekt tillagat!

Nobelpris va?!!


Summan av lasterna är konstant

kaffe

I förra inlägget skrev jag om att jag är sååå duktig eftersom jag minskat mitt kaffeintag och dessutom slutat med kvällscigaretten.
En viss trötthet och känsla av att inte vara tillfredsställd har dock dykt upp i kropp och själ.

Fia skrev, klok som en tok, att summan av lasterna är konstant. För att bli en harmonisk människa måste jag således kompensera för de gifter jag nu missunnar min kropp.

Vad ska jag göra då?

Jag äter redan alldeles för mycket och onyttigt, så den konsumtionen får inte överdrivas mer. Hm... Jag tränar lagom enligt mig själv, har ingen lust att bli träningsnarkoman, låter skitjobbigt ju. Knark har aldrig varit min grej, ty min hjärna är tillräckligt osammanhängande i alla fall, tro mig. Mja...

Tips?!!

Trött och fet

trött

Nu är det segt hörrni... Det blir mer och mer trögt att gå upp på morgonen, trots ljusare tider.

Kan det bero på min nya livsstil? Eller, nu tog jag kanske i... Men jag har minskat mitt kaffeintag ordentligt. Kom på att det aldrig kan vara nyttigt att börja varje dag med jumbokoppen Hubert. Så nu får det räcka med den normala muggen Märta. Sen försöker jag att inte dricka mer kaffe under hela dagen. Förut blev det upp mot litern varje dag, nu är jag nere på 2,5 deciliter. Är det därför jag är trött nu?

Sen har jag slutat ta min kvällscigarett.
Och jag vet inte om det är därför, eller tack var det minskade kaffeintaget, men jag har inte drömt mardrömmar på drygt en vecka! Det är verkligen rekord!

Nu låter det som jag blivit värsta hälsomänniskan, men tro mig, det har jag inte. Ty fettet omsluter min lekamen likt boaormen runt sitt byte. Målmedvetet, förödande och icke särskilt klädsamt. Urk...


Arbete pågår

Inte helt nöjd med denna affisch... Tips?!!

Och vad tror ni att det är för slags pjäs affischen gör reklam för?
affisch

Rapar och jordgubbar

Leona

I skrivande stund så har min väninnas femåriga dotter Leona raptävling.
Det finns två deltagare i tävlingen. Leona och coca colan. Men ingen vinner, för då måste man dricka upp heeela colan. Japp, så kan man sysselsätta sig en måndagkväll.

Innan hon började tävlingsrapningen sa hon följande kloka ord:

"Tänk när vi dör, då kan vi trolla fram jordgubbar. Vi behöver ju inte vara ledsna för då är vi ju där samtidigt"

Det är så vackert så man kan gråta en skvätt!


Biologisk klocka och varselhot...

klocka

Jag tror jag känner min biologiska klocka ticka... Tack, tack, tick, tack...

Jag slits mellan två helt olika känslor. Den ena känslan säger att det är himla praktiskt och skönt att redan ha barnafödandet gjort. Småbarnsåren är arbetssamma. Nu har jag och maken tid att rå om varandra, att resa, att vara egoistiska.

Den andra känslan säger "Jag vill ha bäääbis". Jag måste säga att den andra känslan inte argumenterar riktigt lika moget som den första...

Så läste jag i morgontidningen att politikerna föreslår att Kulturskolan i Katrineholm ska spara in på en tjänst. Tänk om det blir min. Urk...

Har jag något annat att förtälja så här en måndagsmorgon? Mja, jag kan ju säga att jag och systra min var på Friskis tillsammans igår. Det var störtkul och jag håller tummarna för att vi blir Friskisbästisar! Visst vore det klämkäckt?

Gurgelblutt

Idag känns allting gurgelblutt.

Det är ingen positiv känsla.

Det är dumt. Jag föredrar att känna mig positiv. Lite mer girgelblitt.

Men nu får jag acceptera att det känns gurgelblutt.

Japp.

syster

Jag piggar upp mig med en bild på min syster. Den är kul. Vi ska gå på Friskis tillsammans idag! Det är lite girgelblitt!

Manuset är färdigt!

snövit

Det är så himla skönt!

Några av er vet att jag den sista tiden kämpat med ett manus.
En omskriven variant av Snövit som ska framföras av teatergruppen "Vad tänkte vi". Historien blev ganska bra, men slutet blev inte riktigt... Ja, det blev inget slut helt enkelt!

Men i veckan har jag fått lite goda tips och råd. Från väntat och mindre väntat håll. Och nu är manuset klart! Jippi!

Jag är så jädra nöjd! Dubbeljippi!!!

Hundra år sen?

Min teaterelev Jocke mailade lite gamla bilder till mig. Teatergruppen, som då hette Rumpnissarna, uppträdde vid en dansavslutning i Tallåsaulan i Katrineholm. Jag har för mig att en av teatereleverna hoppade av och därför fick jag rycka in.

Jag känner knappt igen mig själv på bilderna. Jisses. Och mina elever var så små, så små, så små...

Någon som vet när dom är tagna?

teaterteaterteaterteater

PLASTIKOPERATIONER. Bu eller Bä?

Nu när jag har varit sjuk har jag haft en chans att förkovra mig i tv:s underbara utbud. (Jisses vad ironisk jag var där.) Huvdutemat har blivit plastikkirurgi. En del nödvändig, en del mindre nödvändig, en del totalt äckligt onödig.

En dags tv-tittande såg ut så här:

På ett program visades en vacker kvinna i femtioårsåldern. Seriösa doktorer injecerade någon lösning i kvinnans ansikte så att hennes nasolabiala veck försvann. "Åh, jag är fyrtio igen" konstaterade kvinnan.

Min åsikt: Usch så snedvriden uppfattning människan har om saker och ting. Bu för plastikkirurgi och dumma injektioner.


Nästa program handlade om ett litet barn som fötts med ett väldigt missbildat ansikte.
Den lilla flickan var tvungen att genomgå operationer för att över huvud taget kunna fungera, rent fysiskt. Nu, vid sex års ålder genomgick hon ytterligare operationer för att förhoppningsvis inte bli alltför mobbad i skolan. Men jisses, den tjejen lär inte klara sig undan mobbing, för hon såg verkligen ut som en omild variant av Quasimodo (vi säger att namnet stavas så...).

Min åsikt: Usch så snedvriden uppfattning människan har om saker och ting. Bu för plastikkirurgi och dumma injektioner. Hurra för bra och nödvändiga operationer som får människan att fungera.


Ett program som gick parallellt med programmet om Quasimodo-flickan handlade om en kvinna i trettioårsåldern som opererat bort båda sina bröst på grund av cancer.
Kvinnan hade nu en mycket ödmjuk inställning till kroppen och livet. Hon vägrade ha på sig sina fejktuttar. Inte för att det var ett officiellt ställningstagande, utan för att hon, som hon själv sa "inte hade några bröst längre". Att klistra på sig ett par fejktuttar kändes bara falskt och konstigt.

Min åsikt: Usch så snedvriden uppfattning människan har om saker och ting. Bu för plastikkirurgi och dumma injektioner. Hurra för bra och nödvändiga operationer som får människan att fungera.


Till sist, samma kväll, såg jag ett program om en kvinna i trettioårsåldern som på grund av tre graviditeter fått hängmage.
Hon var inte fet på något sätt. Magen hade bara tappat greppet och så även brösten. Kvinnan genomgick en lyckad bukplastik och hon opererade även in ett par silikoninlägg i brösten. Magen blev platt och "fin". Brösten såg ut som en porrstjärnas. Man fick se kvinnan sitta iklädd bikini vid en poolkant. Hennes tre barn hoppade och stojade. Kvinnan sa "Jag är bara så glad att kunna sitta här utan att magen hänger". Hon såg verkligen lycklig ut. Kvinnans man såg ännu lyckligare ut då han knappt kunde slita blicken från sin frus enorma bröst...

Min åsikt: Usch så snedvriden uppfattning människan har om saker och ting. Bu för plastikkirurgi och dumma injektioner. Hurra för bra och nödvändiga operationer som får människan att fungera. Och herregud vad jag vill ha platt mage!!!


Manusgrubblerier...

Jag har ett allvarligt problem. Nja, eller kanske inte så där hysteriskt, blodigt, gigantiskt allvarligt. Men det är störande i alla fall!

Jag skriver ett manus till min ungdomsteatergrupp "Vad tänkte vi". Pjäsen heter "Grå själ under vit snö" (tack för namnet Pia) och är en version av Snövit. Allt har gått finemang, jag har till och med lyckats få dit den där trevliga dans-stunden a´la Disney ni vet? Men nu... Nu är det bara slutet kvar...

Snövit har precis blivit kysst av prinsen (fast här är det Sandra som fått en kyss av Arvid) och nu ser de kärleksfullt på varandra. Och här vill jag att det ska hända något som gör att publiken förstår att Snövit inte alls kommer leva särskilt lycklig i alla sina dagar. Detta på grund av att hon blivit påverkad av sin mammas snedvridna ideal. Ty om man under sin uppväxt blir påmind dagligen om att man inte duger som man är, då kommer man banne mig att ha men för livet. Inte sant?

Okej... Hur får man till det nu då..? Hjälp!
logo

NEJ, NEJ, NEJ, NEJ, NEJ!!!

Tv 4 sänder ett program som heter Doctors.  En amerikansk pratshow där fyra läkare ger medicinska råd och ställer diagnoser.

I skrivande stund visas ett avsnitt där man bland annat tar upp klimakterierelaterade besvär. En kvinna som snart ska fylla 50 berättar hur jobbigt hon har det med knakande ben, förstorade fettdepåer och annat. Men natuuurligtvis ska det värsta besväret åtgärdas först!

Har ni en gissning om vad problemet kan vara? Jo, hennes nasolabiala veck.

Jippi, grattis, tv ger kvinnan injektioner så att de fula, dumma, dåliga, onda hudvecken kring munnen försvinner.
Publiken applåderar entusiastiskt. Kvinnan blir överlycklig. "Nu är jag fyrtio igen. Nu har jag tio år kvar innan jag blir femtio."

NEJ! Dumma idiotkvinna!!! Du är femtio i alla fall!
Och hur i helvete kan hela publiken sitta och applådera? Alla vet att hon är femtio! Alla vet att hon inte blir fyrtio för att dom sprutar in saker i ansiktet på henne! Vad är det med oss?!!

GAAAHHH!!!
veck
Nasolabiala veck.

Jag skriver under min egen dödsdom

Min syster gillar verkligen inte att bli fotad, att se sig själv på bild och bla, bla, bla. Ni förstår?

Men idag kom den här tjusiga bilden till min mobil. Jag brast ut i ett asgarv som ledde till en hostattack utan dess like. Så på något sätt tycker jag att jag har rätt att lägga ut bilden här. Eller hur? Hi, hi...

Syster

Det här är den roligaste och gulligaste bilden på min syster jag någonsin sett. Hon ser typ ut som... en korsning av en utomjording och en hattifnatt eller nåt.


Mindre feber, mer skräckfilm

jagJag är fortfarande sjuk. Soffliggandes. Febern har gått ner, så det är bättre. Men jag är fortfarande minst lika ynklig. Nu när febern gått ner har jag nästan ork att bli ännu ynkligare faktiskt!

Som jag berättade i förra inlägget så har min raring till man hyrt sju skräckfilmer åt mig. Idag tittade jag på "The Texas chainsaw massacre, the beginning". Den var riktigt bra. Bra skådespelare, bra bilder, schyssta klipp. Och jag gillar när man får viss empati för förövarna genom att man får veta lite mer om dom. Så var det även i gårdagens skräckis "Devils Rejects".

Väldigt kul att få se två så pass bra skräckisar! Oh! Och i går förmiddags såg jag "Dumplings"! Det är också en finemang skräckisrulle! Så jag har ju faktiskt sett tre bra skräckfilmer på bara två dagar! Helt otroligt! Måste vara något slags rekord! Någon som slår mig?

Dagens depp är att jag förlorade en mycket prestigefylld tävling. Jag och min bandpolare Magnus tävlade om vem som hade högst feber. Och han vann... Men inte med mycket!!!

texas

Feber och skräckfilmer

Jag är sjuk. På riktigt. För jag har feber. Host...

Thomas har köpt godis, läsk, mat och tidning till mig. Host...

Han har dessutom hyrt sju skräckfilmer åt mig. Han är en raring.

Just nu tittar jag på Rob Zombies film The Devils Rejects. En välgjord skräckfilm om en sjuk, sjuk, sjuk familj. Och då snackar vi inte feber. Vi snackar åh-vad-vi-tycker-det-är-kul-att-tortera-alla-vi-möter-till-döds-sjukan!

Men det är svårt att hålla fokus på tv:n länge när man är sjuk. Filmen har hållit på i en och en halv timme nu och... Ja, jag har nog slutat bry mig om vilka som slaktas och inte...

Åh,men vänta! Nu tittade jag på slutet av filmen i ögonvrån och banne mig om man inte fick en liten "Oj, ja just det, det hade jag glömt"-upplevelse. Såna är kul.

devils rejects


Vad gör jag med mina elever?!!

Jocke bland rumpnissarna

I förrgår fick jag följande sms från en av mina teaterelever:

"Hahaha!!, Jenny det var så kul inatt för jag drömde blandannat om dig ;) Det var så här: Jag och några till blandannat Evelina var hemma hos dig och Thomas. Vi gick runt i erat hus och gjorde massa utmaningar som du bestämde, en del var jätte läskiga och jag vaknade när jag höll på att dö av att vi blev jagade i en rosa låda av massa gamla krigare. Jag gick ofta in på eran toa för att andas ut mellan utmaningarna. Thomas gick alltid runt och kollade på oss och hejjade i kalsonger. Hahaha, gud vad jag skrattade när jag vaknade ;)  "

Vad gör jag med mina elever, kan man undra... Mohaha...

På bilden kan ni se eleven ifråga, jag tror inte han har något emot att jag "hänger ut honom". Bilden är tagen för kanske... Oj, hur många år sen kan det vara Jocke? Då hette teatergruppen Rumpnissarna. Senare blev dom Crazy Bunch. Och numera heter dom Vad tänkte vi.

Varför är livet fyllt av så tråkiga saker?

*Diska
*Gå upp tidigt på morgonen
*Arbetstidsredovisning

Varför?!! Varför måste jag diska varenda dag, tills jag hamnar på vårdhem eller dör?! Varför?!

När jag står och diskar är jag så arg så arg. Min man försöker ibland ge mig uppmuntrande pussar och ord nör jag diskar. Då grymtar jag tjurigt tillbaka och försöker tydligt visa med mitt kroppsspråk att han gör bäst i att hålla sig undan. Om han inte vill springa in i kniven tio gånger. Bör tilläggas att min man har huvudansvaret för tvättningen i familjen, så ni inte tror att han slipper undan hushållsarbetet.  Dessutom diskar han ändå lite då och då, för att han vet hur glad jag blir.

Vi har haft diskmaskin, men jag tycker det är lika mycket arbete med en sån.

Varför?! Varför måste jag gå upp tidigt varenda vardagsmorgon, tills jag blir pensionär eller dör?! Varför?!

Det är lika segt att ta sig upp varje morgon. Finge man bara sova två eller tre timmar till så skulle det vara en betydligt mer harmonisk människa som klev upp ur sängen. Men nej då! Skol- och arbetssystemet bygger på att man måste gå upp så tidigt, så tidigt. Bara att kasta sig upp och grinigt bege sig till den gigantiska kaffekoppen.

Varför?! Varför måste jag redovisa min arbetstid, tills jag blir pensionär eller dör?! Varför?!

Tänk om de kunde operera in en liten manick som läste av när jag arbetade.
Jag avskyr att behöva hålla reda på vad jag gör varenda minut. Jag vill arebta ifred. Konstigt? För mig är det skitjobbigt i alla fall. Min chef försöker komma med uppmuntrande ord och det hjälper nog lite. Men bara lite... Det är skillnad om man har ett, eller två arbetspass om dagen. Men mitt jobb består av en mängd plotter hit och dit. Det dumma är att eftersom jag har ett sånt jobb så är det ju vansinnigt viktigt att man håller koll på tiden. Jag röstar åter igen på den där avläsningsmanicken!

Så här en solig alla hjärtans dag så tänkte jag gotta mig i det negativa en stund. Vad är det allra värsta du vet?

(Skriv nu inga verkligt jobbiga saker som kroniska sjukdomar och död och sånt. Det räknas inte.)

Semester på On Off

Svängde förbi On off idag. Sonen behövde köpa ett pre paid gamecard till WoW. Ja... För er som inte förstår vad det betyder kan jag säga så här istället: Jag och sonen behövde handla en grej på On Off. (Det gäller att hålla sig till need to know-basis... Or as we say in Sweden: "Behov till vet-grunden".)

Hur som helst, jag går vidare...

Vid spelen hade On Off riggat upp ett Guitar Hero som man fick prova på. Jättekul! Och vad som var ännu kuligare var att bredvid stod en massagestol, som man också fick prova!

Så sonen och jag varvade gittarspelande med massagestolssittande.
Helt underbart! Och alldeles gratis. Sportlovet har fått en kanonstart!

Bearbetad Snövit

Therese

Min teatergrupp "Vad tänkte vi" ska sätta upp SNÖVIT! Jippi!

Men det är inte den vanliga Snövit, oh nej. Detta är en ytterst bearbetad version. Historien utspelar sig i nutid och... Jag har skrivit om lite som jag haft lust till. Och manuset är anpassat efter antalet i min teatergrupp förstås.

Vid repet igår kom vi fram till vilken genre pjäsen har. Komedi/tragedi/drama. Mastigt va?

Manuset är inte riktigt klart. Ungefär en tredjedel är kvar tror jag. Skådspelarna har fått nöja sig med att få en bit i taget. Och de har också fått nöja sig med ett manus där tryckfelsnisse haft riktigt skoj. Helt plötsligt har jag skrivit Agnes i stället för Sandra och Beatrice i stället för Charlotte. Så blir det när en ambitiös teaterpedagog skriver manus till flera grupper samtidigt. Inte lätt att hålla ordning på allt.

Idag, nu på morgonkvisten, har jag kommit på att de sju små dvärgarna, förlåt, de sju studenterna ska dansa en dans. Så är det ju i Disneyklassikern! Ungefär i alla fall... Låten blir "Our house", med Madness ni vet?

Så ni som vill se en omtolkad Snövit med dansande studenter, höll ögonen öppna. "Vad tänkte vi" laddar sina bössor och skjuter skarpt i Katrineholm, inom kort!

På fotot: Snövits elaka mamma?


OMSKOLNING?!

Nu behöver jag tips! Vad ska jag bli när jag blir stor?!

tårta
Foro: Malin Wistbacka

Fotomodell för en dagKolla, jag är med och tävlar i Therese Jonssons fotosessions-tävling. Tänk om man vann... Lyx... Ego... Åh...

Jag vill, jag vill, jag vill! Men om du nu tycker att du ska vinna, och inte jag, så kan du gå in på http://operfekt.blogg.se/2009/february/tavla-om-en-fotografering.html och se om du har mer tur än jag.

Jag hoppas ändå att det är jag som vinner... :D

Gurgelgltt

Jag är trött, alltså finns jag...

Granne i annat sammanhang

Förra söndagen var jag på Friskis och svettis, på ett nytt pass jag inte varit på tidigare. Det var suveränt! Passet blev extra roligt för att fläktarna inte fungerade. Svetten forsade från samtliga deltagare i lokalen. Det var frigörande på något sätt.

Efter passet gick jag fram till ledaren och berömde henne för hennes engagemang och förmåga att sprida energi i rummet. Jag tycker det är rätt läskigt att gå fram till främmande människor, men beröm ska man inte behålla för sig själv!

Sen när jag stod utanför mitt hem någon gång förra veckan så kommer min närmsta granne cyklande. Då slår det mig... Det är ju hon som är ledaren!

Hur kunde jag missa det?!! "Ses vi på söndag?" frågade hon. "Öh, ja..." svarade jag. Hon hade i alla fall inte missat att det var jag som var jag.

Vi har varit närmsta grannar i snart två år, ändå kopplade det inte att det var hon som var den underbara ledaren på Friskis. Trots att jag var framme och pratade med henne efter passet.

Är jag extra korkad. Eller är det mänskligt att inte känna igen folk när de visar sig i "fel" sammanhang?


Arbete på jobbet och i själen

Just nu jobbar jag ihjäl mig. Varje vaken stund tycks gå till arbete, arbete, arbete. Den här veckan har varit extrem. Men det har också varit roligt och givande!

Jag har blivit påmind om hur duktiga teaterelever jag har. Jag har blivit påmind om hur underbara kollegor jag har. Jag har blivit påmind om vilken fantastisk man jag har.

Men det är inte bara på jobbet som jag arbetat. Jag har hälsat på hos farbror kuratorn igen. Och nu börjar det bli riktigt jobbigt. Men jag misstänker att det inte går att komma ifrån den biten. Vill själen bli fin, så får den lida pin. Och jag tycker banne mig att en mikroskopisk varelse av tillit byggt sig ett pyttelitet bo i hjärtat. Jag tror det i alla fall. Jag vill tro det.

Hårt arbete lönar sig. jobblogga

Kultur i Katrineholm

Idag har jag tagit bilder på mitt arbete, för att ha som grundmaterial när jag ska tillverka affischer och dylikt. Tänkte låta mina kära bloggläsare få ta del av lite grundmaterial, i helt obehandlat skick. Vilken ära va?!piano och blåssaxofongitarrpianohand  fiol
Öh, nä, jag är inte musiklärare ju...

RSS 2.0