Kylig promenad med nödvändiga investeringar


Idag lunchade jag med Therese på Coffelounge. Skaldjurssalladen där går inte av för hackor.

Sen tog vi en promenad i den kyliga vårluften och lyckades faktiskt hitta fram till Lokstallarna. Ett coolt place som förhoppningsvis kommer bli ett ungdomshus inom kort.

Therese fick posa lite vid en vacker graffitimålning, för den var målad i hennes färg. Therese är lila och har alltid varit. Hon är faktiskt så lila att det känns som att man gör något fel när man själv har lila på sig.

Efter promenaden köpte vi choklad. Jag har egentligen inte alls råd att handla något utöver det mest nödvändiga just nu. Men choklad är ju choklad!

Kulturskolans Skolturné

Varje år åker Kulturskolan (där jag arbetar alltså) ut på en skolturné. Vi skriver ihop en musikföreställning som vi spelar upp främst för år 2.

I år var det cirkustema som gällde. Det var riktigt, riktigt roligt och det kändes som att konceptet gick hem hos barnen. Dunderskoj!

Krokodilen (Birgitta Thörnberg) pratar med en rädd cirkusdirektör (det är jag det). Bakom mig står Beppo (Susanne Carlsson-Ström). Bakom den magiska lådan står Ola Halvarsson.


Liselott Karlsson-Selén, Susanne Carlsson-Ström, Ylva Sundahl, Birgitta Thörnberg, Nicka Fröberg och Maja Asplund i form av en pyramid.


Johanna Dahl, Eva Annfält, Ola Halvarsson och Maja Asplund.

Foto: Lotta Asplund.


Bortskämd

Jag är van att bli bortskämd av en duktig kock. Ikväll var jag bortskämd av två!Och det var inte bara jag som skämdes bort av Coco och Jeff. Näpp. Therese var också med.Gott, gott, gott!!!Skaldjursmix, sallad med fetaost, lammkorv och lite bröd. Sååå gott!!!


En liten lista

Dagens band:
Mama Morrigan! Sveriges charmigaste nyproggband har en spelning på G. Jippi!!!
Dagens frisyr:
Ja... Vad ska man kalla den... Öh... Rödblondblaskig rufsluva?
Dagens klädsel:
Prickiga strumpor, mönstriga leggings, grå långärmad långtröja och svart scarf.
Dagens händelse:
MORD-föreställningarna har varit bäst hittills. Men jag ser fram emot att få sjunga somaliska sånger på Ängeln senare också. Och sen avrundas kvällen med matlagning och filmtittning tillsammans med Jeff, Therese och Coco. Massa dagens händelser!
Dagens planer:
Jaha... Sa ovan då... ;)
Dagens saknad:
Just nu saknar jag intet!
Dagens drog:
Kärlek till mången människa och upplevelse.
Dagens tråkigaste:
Att skrapa bilrutorna i morse.
Dagens finaste:
Kärleken.
Dagens måste:
Jobb? Fast dagens jobb är idel njutning. Så det är inga jobbiga måsten. 
Dagens köp:
Ska handla mat med Jeff sen.
Dagens kärlek:
Solen, Coco, teatern och vännerna.
Dagens bild:
Jag, på dagis
Jag bjussar på en liten jag.

CococockSå här såg min underbara middag ut. Eller okej, jag hade inte ägg på min tallrik, för det är äckligt... Det här är Cocos mat. Charlie hade inte heller ägg. Men det är tjusigt med en liten gula på toppen!

Enligt mitt förra inlägg har jag en längtan efter en grönsaks- och fruktperiod. Och spagetti Carbonara är väl inte så grönt kanske... Men det är gott! Och även om det är rätt fett så kände jag att jag kunde unna mig det efter ett grymt afropowerdance-pass som kommer ge mig träningsvärken från helvetet!

Choklad å annat gott


Just nu är jag inne i en riktigt frossarperiod. Jag äter massor, mest hela tiden. Det här är inget ovanligt tillstånd för mig. Men jag känner att det vore inte helt fel att komma in i en annan slags period. En liten grönsaks- och fruktperiod till exempel...

MERA MORD

Idag har vi repeterat MORD. Föreställningen som Teater Orka spelade i vintras. Nu är det dags för skolföreställningar. Det är så underbart roligt! HURRA!!!


PackmästarenDen här mannen har många talanger.
En av dom är att han kan packa effektivt utav bara själva tjotahejtan!

Det är helt obegripligt hur mycket grejer som kan rymmas i en bil. Idag var det dags för ett lass till soptippen. Själv hade jag fått åka minst två vändor. Men Mr Coco slår på sin packnings-blick och sen fräser det bara till och så vips. En bil kommer lastad!


Barnpoesi


Jag fick den stora äran att fotografera Ulrika. Vilken sekund som helst kommer det en ny pajsare till världen.

Det kan bli riktigt spännande bilder när små barn ska vara med under fotograferingen...

På fotot: Frank, Ulrika och Elian Lindfors.

öl-slush


Att ställa ut ölen på kylning på altanen kan vara en god idé. Det kan också vara lite för effektivt...

Kan du gissa?

Någon som vågar gissa vad som försiggår här?


Coco och Jeff.


Coco och Jocke. Jeff i bakgrunden.

Hjärnan är tillbaka!!!

Länge förstod jag inte var jag skulle få min energi från. Hur mycket jag än försökte prioritera, strukturera och vara "duktig" så lyckades jag aldrig återhämta mig mellan varven. Mycket frustrerande...


Så insåg jag att det var dags att göra ett nytt spår i livet. Ta en annan väg. Men att göra det kräver energi. MASSOR!!!


Så min hjärna blev mer belastad än någonsin och det gick trögare än någonsin att tänka.


Vad skulle hända om jag aldrig kunde tänka ordentligt igen? Skulle jag aldrig kunna hålla en givande lektion? Skulle jag aldrig kunna skriva ett manus igen?!! Skulle jag bli den mest sopiga mamman i universum?

Men NUU!!! Nu har det vänt! Eller nej, inte vänt! Jag har gått vidare, igenom krisen till något nytt på andra sidan. Och nu har jag skrivit, jag har haft elever, och jag känner mig inte alldeles slut! Så som jag gjorde förut!

Tänk om jag gjorde rätt?

Foto: Therese Fasth


RSS 2.0