Jeans

Jag var på Factory Outlet idag och provade lite jeans. Urk...

Jag älskar jeans. Jag bara hatar att ha dom på mig.

Jag älskar liksom plagget. Det är läckert, praktiskt och tufft. Till både vardag och fest.

Men varför måste det välla över så mycket?! Fast jeansen sitter bra?! Glä... Jag hatar vällandet! Jag vill inte ha vällandet! Ta bort vällandet ifrån mig!!! MAAAGH!!!

Det blev inga jeans. Idag heller... Suck...

vällande

Svans i stjärten

I förmiddags besökta jag doktorn för att undersöka vad det är som kliar och svider i min rumpa. Piiinsamt!!!

Min kompis Therese skickade stöttande sms när jag satt i väntrummet. Det var skönt. Tack för det

Till slut fick jag komma in till den snälla doktorn som bad mig sitta ner och berätta om mina bekymmer. Så följde detta samtal:

Jag: "Ja, det kliar och svider i stjärten."

Doktorn: "Va?"

Jag: "Det kliar... Och svider lite... i stjärten."

Doktorn: "I stjärten?"

Jag: "Öh, ja?"

Doktorn: "I rumpan alltså?"

Jag: "Öh, ja?"

Doktorn: "I själva stjärten som är där bak?"

Jag: "Öh, ja?"

Doktorn: "Jaha... Jag trodde du var här för luftrören. Då måste jag sett fel i datorn..."

Sen kollade hon min rumpa och skrev ut lite salva. Sa att det kunde vara typ... Fukt... Svamp... Vad som helst. Och att det är sååå vanligt. För säkerhets skull fick jag ett provrör där jag ska samla lite mysig avföring och lämna in till provlabbet.

Det lustiga var att när dom räckte över provröret till mig så var det som att dom förutsatte att jag förstod exakt hur jag skulle bära mig åt. Som att jag är proffs på att lämna bajs i rör. Jag frågade lite blygt hur det var tänkt att man ska bära sig åt. Och då förklarade dom snällt. Hur skulle jag kunna veta att man ska använda den lilla skeden som sitter fast i locket och skopa två pluttar avföring som man sedan för ner till vätskan i provröret? Vet alla det? Har jag missat den obligatoriska bajsskoparlektionen i skolan?

Min kompis Therese undrade hur det gått hos doktorn. Jag skickade ett sms och berättade att det kunde vara fukt eller svamp eller nåt sånt. Det var bara det att det där ordprogrammet i mobilen ni vet, skrev "svans" i stället för "svamp". Så Therese trodde att det fanns någon vanlig stjärtåkomma som kallas "svans". Hi, hi...


Man skulle vara som en katt

Strax ska jag bege mig till doktorn. Jag har haft klåda och värk i rumpan ett tag och efter lite rådgivning blev det bestämt att en doktor ska kolla vad det är frågan om. Så nu är det bara att bita ihop och tänka "Det här är inget ovanligt för dom. Sånt här är dom med om hela tiden. Det här är deras jobb".

Man skulle vara som en katt. Ni vet, när dom tycker om någon, ja då hoppar dom upp i knät och visar rumpan. "Varsågod, have a piece of my ass". Det är det finaste dom har att erbjuda liksom.

Men nu är jag inte katt. Jag är en alldeles vanlig människa som tycker det är så pinsamt så jag smäller av att jag ska visa min bakdel för en doktor... Hu...

svans

SOOOL

kompiiis
Idag har livet bara lekt! Jag och Therese införskaffade snygga solbrillor. Likt två flugor spatserade vi sedan omkring och njöt av sol och värme. Vi lärde oss dock något mycket viktigt... Bakelser som i normala fall är supersmarriga smakar faktiskt inte riktigt lika gott i gassande sol. Jag som trodde att morotskaka alltid var himmelriket fångat i en liten kaka. Men, men, man lär så länge man lever.

brillor
Efter massa härliga timmar med Therese och Liam var det dags för musikrep med bandet Wistfjord. Vi ska spela lite covers i stadsparken den 20 juli. Sååå mysigt! Wistfjord består av mig, Karin Bergfjord och min egen lilla pappis Krister Wistbacka. Kan det bli annat än succé med dessa bandmedlemmar?

Efter ett toppenrep hade jag och min syster tänkt gympa utomhus med Friskis och Svettis. Men ack och ve... Min syster behagade ändra planerna i sista stund. Hon valde jordgubbar och sill framför utegympa! Grr...

Jag hade ingen lust att gympa ute utan syster yster. Så istället gick jag på ett step-pass. I vanliga fall är inte step så där superduperroligt. Men idag hade jag massa energi och kände mig liksom bara glad. Så det var faktiskt dunderkul! Tjoho!!!

Jag vill må så här bra och ha så här kul ALLA DAGAR!

jöson

Midsommartroll

På midsommarafton får Katrineholm besök av Midsommartrollen. Thomas fotade ett av dom...

troll

Film är bäst på bio

Jag vill rekommendera två höjdarfilmer jag nyligen sett på bio. Terminator Salvation och Drag me to hell. Båda dessa filmer känns fräscha och nyskapande samtidigt som jag fick en härlig nostalgitripp. Ni som sett och gillar Evil Dead och de två första Terminatorfilmerna kommer kanske att förstå vad jag menar.

terminatordrag me to hell

Filmtips

Behöver du filmtips? Jag har kollat på lite film på sistone, kanske är det någon som passar dig och ditt humör? Check it out....

we own
Titel:
We own the night
Genre: Action/Drama
Betyg: 3
Vad är detta: Ena brorsan är helyllepolis, andra brorsan är knarkande klubbskötare. Deras pappa är superduperpolischef. I jakten på knarkbossar får knarkarbrosan chans att vinna sin fars kärlek. En gripande historia berättad ur ett intressant perspektiv.

revolu
Titel:
Revolutionary Road
Genre: Drama
Betyg: 4
Vad är detta: Ett par i kris. Hur gör man för att finna lyckan? Är det möjligt? Fantastiska skådespelarinsatser i en tragisk berättelse, som alltför många förmodligen känner igen sig i.

killshot
Titel:
Killshot
Genre: Action/Thriller/Drama(?)
Betyg: 2
Vad är detta: Det nyskilda paret flyr från en hänsynslös hitman. En ganska intressant berättelse egentligen, med många bottnar. Men historien berättas på ett oengagerat sätt och byter ständigt perspektiv vilket gör att man inte riktigt bryr sig om någon av karaktärerna.

bucketlist
Titel:
The Bucketlist
Genre: Drama
Betyg: 3
Vad är detta: Två gamla gubbar, båda med svår cancer, bestämmer sig för att göra massa häftiga grejer innan dom dör.

benjamin
Titel:
Benjamin Buttons otroliga liv
Genre: Drama
Betyg: 2
Vad är detta: Brad Pitt lever ett liv baklänges. Han föds som gammal och dör som bebis. Filmen pågår i eeevigheter...

88 minutes
Titel:
88 minutes
Genre: Action
Betyg: 3
Vad är detta: Al Pacino får ett samtal på mobilen... "Du har 88  minuter kvar att leva"... Oooh... Hur ska det gå..?

superbad
Titel:
Superbad
Genre: Komedi
Betyg: 5
Vad är detta: Det här är så underbart sjukt roligt! Och rart! Mmm...


Teaterprojektet växer

Teater Orkas nästa teaterprojekt växer och växer.

Det ser i nuläget ut att bli en pjäs där man får följa två olika berättelser. Båda utspelar sig vid samma tid, men i olika miljöer. I båda historierna behandlas ämnet moderskärlek.

Det är nu klart att Jeff Lindström medverkar i en av berättelserna och Agneta Welander i den andra. Utöver dessa två eminenta skådespelare tillkommer tre personer. Vilka dessa blir är ännu inte klart.

Det kommer att repeteras för fullt under hösten och förhoppningsvis kommer allmänheten att kunna beskåda det färdiga resultatet i november i Katrineholm.

Det är så in i bomben roligt att arbeta med Teater Orka. Jag är lite kär tror jag.

orka

En pappa, en moster och en kattvänlig axel

Essi och pappa
Idag, klockan halv tolv, knackade det på dörren. Det var min pappa och min moster som överraskade med ett besök. Läskigt! Jag gillar inte oanmälda visiter. Jag är inte alldeles förtjust i anmälda visiter heller...

Det här var första gången min moster var hemma hos mig, så vi gick en hastig husesyn bland dammråttor och smutsiga strumpor. Med nervös stämma sa jag "...och det här är sovrummet" om vardagsrummet.

Undrar varför jag har så svårt för främmande i mitt hem... Hm... Det ska ni veta, ni som blivit bjudna hem till mig, att ni är antagligen väldigt speciella för mig eftersom jag frivilligt släppt in er i mitt hem.

Det roligaste som hände när pappa och moster var hemma hos mig idag, var att Essi hoppade upp på pappas axel. Jag tror min pappa har väldigt kattvänliga axlar, för det är inte första gången en katt gör så på honom.

Arbetsnamn Stormen Johanna

Teater Orka har börjat på en ny produktion som går under arbetsnamnet Stormen Johanna.

Jag ska strax iväg på genomläsning av första utkastet...

Spännande. Pirrigt.

orka


Fiskestund

Charlie och jag drog iväg och metade en stund. Tyvärr var det bara myggorna som var på hugget. Men det gjorde inte så mycket. Det var mysigt ändå.

Vi försökte få fisken att nappa genom att använda samma teknik som säljarna på torget. "Gratis mask, bara till dig. Kom igen Fisken. Specialerbjudande bara idag." Men det gick inte så bra. Hm... Kanske hörde fisken att vår brytning var fejk... Vi får träna lite till.

Charliefiskefiskefiskefiske

Blöt skolavslutning

Idag regnar det, fast det är skolavslutning. Vilken fräckhet! Men, men... Det går att mysa med släkten ändå. Charlie slutar fjärde klass idag. Malin har gått färdigt... tvåan? Och detta har firats förstås.

långt hår
Charlie. (Min son)

fina flickor
Novalie och Ulrika. (Min systerdotter och hennes dotter)

ritstund
Marina, Novalie, Ulrika och Malin. (Min syster, hennes två döttrar, och hennes två barnbarn, varav det ena är i Ulrikas mage)

fajjmuj o janne
Janne, Birgitta och Malin. (Charlies bonusfarfar, Charlies farmor och Charlies kusin)

kattrumpa
Essi och Novalie. (En av våra katter och Charlies kusinbarn)

mormor
Maud. (Min mamma)

betraktare
Frank och Charlie. (Min systerdotters man och min son)

mariekex
Och så här glatt förvånad ser min syster ut när ett av hennes barn föredrar Mariekex framför Ballerinakakor och bullar.

Av någon märklig anledning fastnade vare sig jag eller Charlies pappa på bild. Men jag lovar att vi deltog i festligheterna!

Och efter en intensiv förmiddag kan man behöva ta igen sig i soffan en stund...

sov

KONSUMTION

Jag har just sett en av Orvar Säfströms favoritreklamfilmer. Jag både grät och skrattade. Klicka på bilden och kolla ni också.

ikea

Ja, det är inte Orvar som gjort reklamfilmen alltså. Det är Spike Jonze.

Har ni sett filmen Den modiga lilla brödrosten? I den filmen medverkar en lampa som påminer om just den i reklamfilmen. Undrar om detta påverkade mitt känslomässiga engagemang... Hm...

brödrost
(Klicka på bilden om du vill se en smula från filmen Den modiga lilla brödrosten)


Söderkåkar

I kväll frös jag rumpan av mig på en bänk vid Djulö utomhusteater i Katrineholm. Men det var ett pris jag mer än gärna betalade för att få se en repetition av lustspelet Söderkåkar.

teater
jens
jens
rolf ove
Och japp, det är min bror på nästan alla bilder... Om ni vill se övriga ensemblemedlemmar får ni ta er ner till Djulö i sommar!
jens


FILMFROSSA

Under ett par dagar har en härlig filmfrossa pågått i mitt hem. Behöver ni tips? Se efter om något verkar passa just dig och ditt humör:

lars
Titel:
Lars and the real girl
Kategori: Dramakomedi
Betyg: 4
Vad är detta: En tragikomisk berättelse om en man som väljer att leva lite på låtsas eftersom verkligheten är så svår. Men hur hanterar omgivningen att Lars blir tillsammans med en plastdocka?

De ofrivilliga
Titel:
De ofrivilliga
Kategori: Drama
Betyg: 5
Vad är detta: 5 små berättelser om obekväma händelser i vardagen. Vi har alla varit där, mer eller mindre. Jag vred och vände mig i soffan, gömde mig under filten och trodde många gånger att jag inte skulle klara av att fortsätta titta. Se den!

porno
Titel:
Zack and Miri make a porno
Kategori: Komedi
Betyg: 3
Vad är detta: Kompisarna Zack och Miri är i desperat behov av pengar. De bestämmer sig för att göra en porrfilm. Bra skådespelare och gullig historia.

Doubt
Titel:
Doubt
Kategori: Drama
Betyg: 3 (Min man anser att filmen förtjänar 4)
Vad är detta: Fader Flynn är populär bland eleverna. Men misstankar börjar sprida sig, är Flynns relation till eleverna helt sund? Suveräna skådespelare i en amerikansk produktion som andas en smula brittiskt drama. All action sker i ansiktsuttryck och pauseringar.

Crank
Titel:
CRANK
Kategori: Action
Betyg: 5 (Min man hävdar att filmen "endast" når upp till 3)
Vad är detta: En intensiv, absurd, komisk, råtuff actionfilm med snygga bilder. En hitman har blivit förgiftad och försöker rädda sitt eget liv.

the visitor
Titel:
The Visitor
Kategori: Drama
Betyg: 4
Vad är detta: En film om en ensam man som fastnat i ett mönster av ingenting. Genom en tillfällighet sugs han in i andra människors öden och mannen börjar så smått leva igen.

(Betygen är satta av mig och min man. Om inget annat står skrivet så har vi två varit helt överens.)

Mobilbilder

I mobilen sparar jag bilder som gör mig glad. Tänkte bjussa på några av dom!

tanter
Först en bild på Tant Brun, Tant Grön, Tant Gredelin och Pricken. Dessa damer (och pudel) bjöd på fest med sagotema på Ökna Slott i onsdags. Sååå fina! Det var jobbet som hade sin årliga sommarfest. Jag gillar mina arbetskamrater!

skeppsholmen
Här är utsikten från mitt och sonens rum på vandrarhemmet på Skeppsholmen där vi bodde natten mellan fredag och lördag förra veckan. Strax efter att bilden togs åkte vi färja över till Gröna Lund och tittade på Hammerfall.

kött
Detta är Irländskt köttigt kött! När jag och sonen besökte Sligo i höstas fick vårt värdpar reda på att vi, köttälskande människor, levde tillsammans med en vegetarian. Detta skulle genast kompenseras.

mc
Jag och min älskling! Oj vad jag kämpade för att få ha med en motorcykel i musikalen Little Shop of Horrors. Och jag fick som jag ville! Hurra! Och här är den snygga snyggingen!

blomma
Ännu en bild från musikalen Little Shop of Horrors. Detta är jag och en nedmonterad utomjordisk köttätande växt.


The Hills och annat tv-skräp

Det är inte bara jag som stör mig på allt skräp på tv. Kolla in den här länken. En parodi, alldeles för nära sanningen.

THE HILLS PARODI

Skratta eller gråta?

Plötsligt händer det

händer

Någons händer.

Jag vet inte vem som satt framför mig på tåget på väg hem från Stockholm i lördags. Men jag vet hur hans händer såg ut.

RSS 2.0