Jag ringde min stalker

Jag ringde min fågelhärmande stalkertant nyss. Jag sa att jag inte har tid att träffa henne. Hon lirkade och lirkade. "Det är ingen brådska, bara du kommer innan oktober är slut".

 

Men jag gav mig inte. Jag förklarade att det inte kommer gå.

 

"Då skiter jag i dig" sa hon...

 

Men sen ville hon att jag skulle skicka ett julkort. Och så talade hon om vilka kändisar hon kände som faktiskt hade tid för henne, så hon behövde inte mig.

 

Mmm... Känns så där. Bra att jag ringde. Men jag är rädd att hon typ ska koka mina kaniner nu...


Sopplunch med kulturprat

soppa

Klockan 12 idag medverkade jag vid en "sopplunch med prat" på Kulturhuset Ängeln. Det var jag, Anders Sundqvist och Clara Waller som fick fantisera om hur kulturlivet kan se ut i Katrineholm år 2033.

Det var skapligt med folk som kom och ville lyssna på oss. Jag var nervös som en galning!

Anders pratade först. Sa en massa kloka saker. Höll sig till sina uppskrivna punkter och levererade en härlig beskrivning av ett framtida Katrineholm.

Clara var underbar. Hon strålade där hon stod vid talarstolen och publiken lyssnade noga på varje ord hon sa. Och orden var lika strålande som själva Clara. "Vattna där du står" rådde hon oss.

Sen var det min tur. Gulp, hjälp och shit pommes frites...

Jag gjorde ett experiment. Jag tänkte se vad som händer om jag helt enkelt slår på på-knappen, utan anteckningar, utan röd tråd, utan ett faktiskt mål.

Jag exploderade ut alla tankar som kom upp i huvudet när jag tänkte kultur och framtidsvision. "Gräv ner alla pengar", "Folk som brinner för det dom gör har en defekt i huvet", "Vilka här inne vill ha en teaterensemble i Katrineholm, upp med en hand"...

Så höll jag på, som en skenande ångvält.

Läskigt och jäkligt kul! Jag har ingen aning om ifall någon fick ut något av det jag sa. Men det spelar ingen roll. Som experiment sett var det väldigt givande för mig.

Och japp, min fågelhärmande stalkertant var där...

Den supergoda fiskoppan kom från Restaurangskolan. Jag fick gratis mat. Heja mig!


The birdlady

Igår berättade jag om damen som härmade fåglar... Hon ringde en morgon, för mig väldigt tidigt, för att förklara för mig hur olika fåglar låtar. Hon använde sig av små lustiga ramsor för att riktigt ordentligt minnas djurens betoningar.

Jag var så artig som jag bara orkade. Det är viktigt att vara snäll och trevlig. Eller, det är ju alltid viktigt att vara snäll och trevlig. Såvida det inte handlar om rediga dummingar, dom behöver man inte vara så snäll och trevlig emot. Tycker jag.

Hur som helst! Mitt i all den trevligheten berättade fågeldamen att hon ville att jag skulle komma hem till henne. När som helst nu, inom två veckor. Jag fick hennes adress, portkod och telefonnummer. Så skulle jag bara höra av mig. I panik mumlade jag ett "javisst".

Nu sitter fågeldamen och väntar på att jag ska höra av mig! Jag vill inte! Don´t make me go to the birdlady!!!

Det snällaste och mest artiga vore att ringa och förklara att jag varken vill eller hinner hälsa på fågelimitatörer. Men jag vill inte ringa! Jag vill bara... Att hon glömmer bort mig!

Hu...


Udda ting

När man är en sån här människa som jag som dyker upp i diverse offentliga sammanhang i den lilla staden Katrineholm. Då får man vara med om tämligen udda ting.

I lördags stod jag på Köpmangatan och skalade potatis på tid. Jag var inbjuden som lokalkändis, på potatisens dag. Varför tackar man ja till sånt? Jag vet inte! Jag vet verkligen inte. För att jag blev kändiskåt på mig själv kanske?

I går morse ringde en dam och ville pratat om hur fåglar låter. "Kom in och ät, kom in och ät, kom in och ät, så säger staren..." Denna dam är ingen jag känner, men hon tycker nog att hon känner mig. Jag är som medicin för henne, säger hon. Jag vill inte att damer jag inte känner ringer mig på morgonen och härmar fåglar.

I morgon, vid lunch på Kulturhuset Ängeln, ska jag tillsammans med Anders Sundqvist och Clara Waller berätta om hur Katrineholm borde se ut om 33 år. Ur något slags kulturellt perspektiv antar jag. Lite märklig tillställning, men jag känner mig mer hemma med detta än med potatisskalning på Köpmangatan.

Jag skalade 5 potatisar på en minut.


Blodpudding är nyttigt

Är inne på min andra dag i nyttighetens tecken! Lite rekord tror jag. Klockan är 16:11 och jag har ätit som en alldeles normal människa! Jag har varit pigg och aktiv. Heja, heja.

Jag äter lite blodupudding och frukt nu, så jag står mig när vi repar "Stormen Johanna" ikväll. Jag har dock en smula konkurrens om blodpuddingen. Jag förstår katten, det är supersmarrigt!

blodpudding

Fet och ny frisyr

valkar


Hösten är här. Jag är fet, finnig och glåmig. Trött och deppig. 

 

Vad gör man då? Jo, man kan göra som jag och skaffa ny frisyr! Valkarna försvinner inte för det. Men kanske, kanske blir livet lite lättare och därmed är det inte fullt lika omöjligt att stå över den där kakan... Kanske...

frisyr

Jag har i alla fall lyckats vara nyttig hela dagen idag. Klockan är 15:14, det kallar jag disciplin!
Och nu ska jag iväg och träna!

Önska mig lycka till. Må mina valkar försvinna!


Vi får inte lägga oss än...

Min man och jag konstaterade nyss att eftersom klockan bara är åtta på kvällen så får vi inte lägga oss än. Hur trötta vi än är. Därför håller jag mig vaken en stund genom att blogga en smula.

Varsågoda. En kattbild!

kattmys

Shoppingsug

Jag gillar inte när jag inte kan stå över mina egna behov*. I teorin så kan jag det. Men i ärlighetens namn så känner jag ju att jag innerst inne är mina behovs slav.

 

Ofta handlar det om godis. Eller att jag vill äta för mycket mat.

 

Men idag handlar det om shopping. Fånigt va?!

 

Självklart borde jag, så intelligent som jag är, kunna lägga mitt shoppingsug åt sidan. Det är ju bara på låtsas. Inget naturligt som man föds med. Tänk er bebisen som funderar "oh, om jag bara fick spendera lite pengar idag..."

 

Det har varit en fattig månad. Idag kom den efterlängtade lönen. Oj, oj, oj, vad pengarna bränner i plånboken! Jag vill handla! Köpa något! Vad som helst! En strumpa! (Ja, helst två) En tröja! En skiva! En bok! Ett paket servetter! En lampa! En matta! Vad som helst!!!

 

Så dumt... Sååå dumt...

 

Jag avskyr att vara en av dom som fallit ner i shoppingfällan. Det är pinsamt!

* OBS! Behov betyder ju egentligen att det handlar om något man faktiskt behöver. Så är det ju verkligen inte i detta fall. Snarare tvärtom. Det handlar mer om ett obehov. Men känslan, hur falsk den än månde varda, är att det handlar om ett behov. Så jag väljer att kalla obehovet behov. Fast det är fel. Men jag är medveten om att det är fel. Därmed inte sagt att man bör säga massa saker som är fel och rättfärdiga det med att man vet att det är fel. Det är som att skjuta någon och sen säga, men jag vet att det är fel och det är ju huvudsaken. Men nu får det stå behov ändå. Förhoppningsvis har du sett den lilla stjärnan och läst denna förklaring innan du förkovrar dig i hela inlägget.


11 år

Hon har gömt och glömt sin kärna
Hon har gömt och glömt sig själv

Hon är
De andras rädsla
De andras respekt
De andras förakt
De andras blickar

De ser på hennes kropp
och då finns hon
De hör hennes hårda ord
och då finns hon

Hon är onåbar
De kan inte skada henne
för hon har ingen kärna
inget att skada

Skalet av hårda ord
gör ont i mitt hjärta

Lilla, lilla flicka

Varför vågar du inte ha en kärna

Varför är du hellre inte du

Varför är du så rädd

Varför är det så farligt

Varför är du hellre en idiot
än dig själv

Du lever inte på riktigt din fegis

För du vet
att om du hade en kärna
kanske det skulle komma någon som du

Med hårda ord

Och du skulle vara nåbar och sårbar

Du är rädd för du vet att såna som du finns

Men du är ju inte du, just nu

Lilla, lilla flicka

"Vem bryr sig"


Sötast i världen!

Hur ska jag någonsin kunna sluta fotografera kattungarna?!!


Någon som funderar över varför de heter Yin och Yang?

hjärtat
Hjärtformade!

puss
Puss på huvet!

mjau
Gosigt och mysigt ihop!


Kulturstafett i Katrineholm

Idag är det Kulturnatta i Katrineholm. Kulturskolan och Dud bidrog med en Kulturstafett. Vad det är? Kolla  bilderna får ni se! Weehooo!!!

 

reklam
Musikalgänget var vår marknadsföringstrupp!

 

orkestersalen
Kulturstafetten började i Orkestersalen med en blåsorkester.

 

tåget lämnar kulturskolan
Publiken fick sen gå vidare, ledda av en trumslagare.

 

målning
Nästa station var en målarverkstad vid brandstationens staket.

 

dans
Sen fick man njuta av vacker dans i Stadsparken vid skulpturerna "Jimmys".

 

publik
Sen kom min favoritstation vid Gröna Kulle...

 

skådespelare
Teatergruppen "Åtta galna själar" gav Romeo och Julia på fyra minuter!

 

julia
Gröna Kulles balkong var som gjord för Julia förstås!

 

Musikens Hus
Sen spelades det vacker stråkmusik vid Musikens Hus.

 

tåget
Publiken vandrade vidare...

 

capoeira
Till Capoeirastationen. Coolt värre!

 

streetdance
Streetdance!

 

pantherass
Metallicacoverbandet Pantherass spelade utanför Överskottsmarknaden.

 

tåg till dud
Tåget gick mot stafettens slutstation på Dud.

 

flamenco
Uppe på Dud dansades det Flamenco.

DET är en kulturstafett det!

Foto av reklamtruppen: Jenny Wistbacka  
Alla andra foton: Lars Halvarsson


En katt under hakan

Så här gulligt är det hela tiden hemma hos oss just nu!

essi och orange

Hallå världen!

kattunge

Våra kattungar börjar se världen.

Trerättersmiddag

Jag sitter med i en Kulturprisjury. Rätt coolt tycker jag. Och igår var det extra coolt, för då åt juryn middag på Duveholms Herrgård. Trerätters. Lyx, lyx, lyx! Ja, det är det som är arvodet, så man behöver knappt känna dåligt samvete. Varför man nu skulle göra det.

 

Det smakade hur gott som helst. Om jag vore rik skulle jag äta där titt som tätt! Mycket man skulle göra om man var rik.

 

Vi tog ett väldigt bra beslut om vem/vilka som ska få Kulturpriset också. Men det är så hemligt, så hemligt, så hemligt! Inte den största mutan i världen skulle få mig att avslöja vem eller vilka det är. Mohaha!!!

Det kommer avslöjas i Katrineholmskuriren så småningom. Och själva priset delas ut under den Litterära aftonen i november.


Musikalälsklingar!

I mitt jobb är jag bland annat regissör och teaterpedagog i Kulturskolans och Duds Musikallinje. Där får man träffa ungdomar som verkligen vet vad dom vill. Dom satsar stenhårt på sång, dans, musik och teater. Dessutom har dom skitkul! Då får man hopp om livet och det blir lite lättare att ta sig an de elever man möter i andra sammanhang som inte alls är lika motiverade.

musikal
Ensemblen tränar in ett nummer ur A chorus line.

 

musikal
Ida, Shona, Linnea, Kristina och Amanda vilar sig lite.

 

musikal
Ida Wadman i glitterhatt.

 

musikal
Hanna Mårtensson tänker på nåt...

 

musikal
Lite uppvärmning i form av slow motion-krig.


Namnförslag?!

Teater Orka arbetar för fullt med dramat "Stormen Johanna och I mormors öga" som har premiär i Katrineholm 5 december.

Men så har vi funderat lite. Bör en pjäs verkligen heta något så långt som "Stormen Johanna och I Mormors öga"? Det är ju lite... Ja, inte så catchy liksom. Dessutom är det ju egentligen två namn. Detta på grund av att det är två pjäser som slagits ihop till en... Men bör man inte ha ett enda gemensamt namn då istället?

Vi klurade och klurade...

"Mitt hjärta"

"Stormen Johanna"

"Stormen i mormors öga"

Ja... vad blir bäst kan man undra... Det känns som att det borde bestämmas så snart som möjligt.

Pjäsen handlar om moderskänslor. Om den starka kraft en moder har när det handlar om hennes barn. Och frustrationen när man inte får utlopp för den. Japp.

Hm... Svårt som attan det här...


prio

Just nu är det tusen järn i elden. Jag har väldigt lätt att se till att jag hamnar i den situationen. Livets marginaler krymper och krymper, tills de blir obefintliga. Och så känns läget just nu.

 

Jag har dock ett par ess i skjortärmen denna gång! Även om jag har fullt upp, så prioriterar jag i det lilla, och det hjälper förhoppningsvis i det stora. Exempel: När jag håller på att bli försenad till något så försöker jag inte klämma in den där extra aktiviteten just där och då. Jag låter det oöppnade kuvertet förbli oöppnat. Jag ringer inte det där viktiga samtalet precis nu. Jag går inte in på datorn för att läsa mailet som jag vet att jag bör läsa. Jag gör det sen! Och vet ni... Det är ingen som hittills blivit förbannad på mig, marken haver icke rämnat, himlen haver icke fallit, trots att kuvertet fått vänta på att öppnas, telefonsamtalet fått vänta och mailet likaså.

 

Jag kommer i tid och blir därmed liiite mindre stressad.

 

Ty tidigare, när jag öppnat kuvertet, ringt samtalet och läst mailet för att sedan stressa iväg till det där jag skulle iväg till, låt oss säga en lektion. Då har jag varit försenad, uppstressad och känt mig... Dålig. Sedan när lektionen varit över. Då har jag ju haft en smula extra tid (tack vare att jag redan öppnat kuvert, ringt telefonsamtal och läst mail). Vet ni vad som hänt då? Ja, inte har jag använt den tiden till att ligga i hängmattan och läsa en god bok. Nej då. Då har jag hunnit ta på mig extrajobb! MOHAHA!!!

Jag försöker.


Hur går det för våra nya familjemedlemmar?

I förra blogginlägget kunde ni läsa om miraklet på Mårdstigen. Vi har, inte helt utan besvär, fått två kattungar!

Nu har dom bott hos oss i drygt två dagar och än så länge fungerar allt underbart. Thomas är lite orolig för den sköldpaddsfärgade eftersom hon inte ökar i vikt. (Han väger dom på brevvåg lite då och då) Men jag tycker att båda verkar nöjda med tillvaron. De sover och äter, sover och äter, sover och äter.

Med våra två möss har det inte gått lika bra... Dom finns inte längre hos oss. men det är en heeelt annan historia!

essi och ungarna
Bilden är tagen för cirka tre minuter sedan.

Charlie och katterna
Charlie älskar våra nya familjemedlemmar. Vi är rätt förälskade allihop!


Mirakel

Vår katt Essi skulle föda sin premiärkull med kattungar igår. Men det gick åt skogen.

Alla tre ungar fastnade på vägen ut och kvävdes till döds. Jag och Thomas fick dra loss dom, för att dom inte skulle sitta kvar.

Hon kämpade i nästan tolv timmar med sina tre ungar, så blev det ingenting. Bara smärta.

När våra barn kom hem och pirrigt frågade "Hur många blev det?", så var det ingen höjdare att behöva meddela att det blev tre som dog.

Så fick Thomas och jag veta att någon vi känner preciiis fått kattungar. Alldeles superfärska. Vi tingade en av dom kattungarna, som lite plåster på såren.

Och så idag, efter att ha fått lite stöd och pushning från mina arbetskamrater så gjorde jag ett test. Jag hämtade två av väninnans fem nyfödda kattungar och la dessa hos vår utmattade Essi.

Och vet ni? Hon adopterade dom direkt. Ja, efter att ha varit förbryllad ett par minuter.

Allt är frid och fröjd på Mårdstigen. Nu hoppas vi bara att mjölkproduktionen inte hann avstanna på ett dygn, utan att ungarna får i dig den näring dom behöver.

Mirakel.

premiär 5 december

Nu har vi satt igång!
Repetitionerna av Teater Orkas pjäs "Stormen Johanna och Mormors Öga" har börjat. Premiär 5 december 2009 i Katrineholm.

Orkas ensemble

Skådespelare: Agneta Welander, Jeff Lindström, Therese Fasth, Agnes Lindqvist, Lotta Asplund
Producent: Annicka Halvarsson
Manus/regi: Jenny Wistbacka
Musik: Anders Bergfjord, Karin Bergfjord
Scenografi: Anja Rockborn
Ljus: Lars Halvarsson
Smink/hår: Cia Ronach (ej med på bild)

Foto: Carenina Sjöstrand-Hoinard


Tjocksmocken

Här är huliganen som kissade på husse och matte i morse... Grr...

essi


kissekatt

Imorse vaknade jag och min make av att vår gravida katt Essi hoppade upp i sängen och kissade på oss. Ja... vad säger man? God morgon lilla kissemiss!

 

Undrar om det är bebisarna i magen som trycker på blåsan. Det har aldrig hänt förr. Och jag hoppas att det inte händer igen. Mysigare uppvaknanden har man varit med om.

Bild på tjocksmocken kommer senare!


Hösttecken

När det börjar bli kyligare i luften så här framåt hösten, då händer det. Man sitter i godan ro i tv-soffan. I ögovrån ser jag hur något kvickt rasslar fram över golvet. Åh, nej, jag vet vad det är...

Utan att tänka tar jag tag i närmsta tidning och rusar fram. SMACK! Den äckelpäckliga spindeln blir platt som en pannkaka.

Det är viktigt att jag handlar utan att tänka före. Ty om jag tänkte, så skulle jag skrika och springa hemifrån för att aldrig återvända.

Det fanns en tid då min rädsla var av fobisk karaktär. Nu kan jag tack och lov ha ihjäl äckelpäcklona. Och dom som är lite mindre kan jag faktiskt nästan ignorera. Dom får krypa omkring i mitt hem otroligt nog.

Men såna här! HUUU! They are SOOO dead!

Den här dog igår.

SPINDEL

R.I.P Motherf****r!!!

Jag är en Friskis!

På Friskis och Svettis hemsida kan man se vilka pass man deltagit i. Coolt! Alltså, jag är ju värsta hurtbullen! I´m impressed!

863

2009-08-27 Kl 18:15, Aerobics//Step
863 2009-08-20 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-08-18 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-07-28 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-07-21 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-07-14 Kl 18:15, Aerobics//Step
851 2009-07-09 Kl 18:15, Jympa
845 2009-07-07 Kl 18:15, Aerobics//Step
851 2009-07-02 Kl 18:15, Jympa
852 2009-06-25 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-06-23 Kl 18:15, Aerobics//Step
854 2009-06-21 Kl 18:15, Jympa
852 2009-06-18 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-06-16 Kl 18:15, Aerobics//Step
841 2009-06-15 Kl 17:30, Medel
854 2009-06-14 Kl 18:15, Jympa
845 2009-06-09 Kl 18:15, Aerobics//Step
852 2009-06-04 Kl 18:15, Aerobics//Step
845 2009-06-02 Kl 18:15, Aerobics//Step
825 2009-05-31 Kl 18:00, Step 1
813 2009-05-28 Kl 18:15, Aerobics 1
800 2009-05-26 Kl 17:00, Aerobics//Step
800 2009-05-19 Kl 17:00, Aerobics//Step
813 2009-05-14 Kl 18:15, Aerobics 1
804 2009-05-13 Kl 18:15, Puls/bas
822 2009-05-10 Kl 16:45, Puls/bas
805 2009-04-29 Kl 19:15, Danspass
818 2009-04-24 Kl 17:00, Jympa
805 2009-04-22 Kl 19:15, Danspass
818 2009-04-17 Kl 17:00, Jympa
813 2009-04-16 Kl 18:15, Aerobics 1
803 2009-04-15 Kl 17:15, Medel
800 2009-04-14 Kl 17:00, Aerobics//Step
833 2009-04-10 Kl 11:00, Core
805 2009-04-08 Kl 19:15, Danspass
800 2009-04-07 Kl 17:00, Aerobics//Step
787 2009-04-06 Kl 17:15, Puls/medel
818 2009-04-03 Kl 17:00, Jympa
800 2009-03-31 Kl 17:00, Aerobics//Step
818 2009-03-20 Kl 17:00, Jympa
813 2009-03-19 Kl 18:15, Aerobics 1
786 2009-03-09 Kl 16:00, Bas
828 2009-03-06 Kl 17:00, Aerobics//Step
800 2009-03-03 Kl 17:00, Aerobics//Step
822 2009-02-22 Kl 16:45, Puls/bas
822 2009-02-15 Kl 16:45, Puls/bas
817 2009-02-13 Kl 16:00, Core
822 2009-02-08 Kl 16:45, Puls/bas
818 2009-02-06 Kl 17:00, Jympa
822 2009-02-01 Kl 16:45, Puls/bas
818 2009-01-30 Kl 17:00, Jympa
818 2009-01-23 Kl 17:00, Jympa
813 2009-01-15 Kl 18:15, Aerobics 1
804 2009-01-14 Kl 18:15, Puls/bas
753 2009-01-09 Kl 17:00, Jympa
780 2009-01-08 Kl 18:15, Aerobics 1

Nageltrånget (Varning för äckliga bilder)

Idag var sonen, sonens far och jag på Vårdcentralen för att kolla sonens nageltrång för tusende gången (ja, ungefär).

Nageltrånget på tån har opererats flera gånger och det blir aldrig bra. Och det störiga är att läkarna hela tiden säger att dom inte vill utföra någon rejäl operation, för det är ju onödigt när det kan räcka med en mindre.

Den här gången var både fadern och jag fast beslutsamma att vi tänkte slåss för att sonen äntligen skulle få en redig operation. Där man karvar bort nagelbandet ordentligt på ett eller annat sätt. Inget skulle stoppa oss. INGET!!! (Vi har haft den inställningen förut också och sedan lämnat Vårdcentralen för att snopet konstatera att vi "gått på det igen")

Men vi behövde inte slåss. Läkaren kollade sonens journal och sa sen att det bästa vore att utföra en mindre operation med det samma, för att lätta på trycket på tån liksom. Och sen skicka remiss till kirurgen för en tid till ordentlig storoperation. Lät det okej för oss?

Öh... Ja, tack!

Charlie hoppade vant upp på britsen och lät doktor med assistent utföra den mindre operationen.

tå
Nageltrånget före operation. Doktorn har lagt bedövning. Man ser märket efter ett av de två nålsticken. Att få bedövning är det som är mest smärtsamt av alltihop.

tå
Doktorn klipper bort den del av nageln som muppar sig mest. Sen är det dags för lite tvätt igen.

tå
Charlie drog ner kepsen över ögonen för att lättare kunna härda ut. Ett knep han även använde sig av när han var mindre och blygast i stan och inte ville titta på folk. Inte bli sedd heller för den delen.

tå
Här är den dumma nagelbiten borta, ser riktigt bra ut!

tå
Klippt, tvättat och klart. Bara att sätta lite kompress på och sedan invänta tid hos kirurgen!


RSS 2.0