SVAL MORGON MED SÄLLSKAP

Trots semester, utan måsten, tog vi oss en tidig morgon. Skönt när det är svalt på altanen, snart kommer solen börja bränna lite för intensivt för min smak. Jag var inte ensam om att trivas på altanen denna tidiga morgon.


Jag gillar inte spindlar. Men jag är tillräckligt konstnärligt lagd för att uppskatta en åttbening i motljus...


Efter midsommaren

Jisses vad jag har firat midsommar!!!

Det har varit roligt och iiintensivt. Nu får man ta och vila upp sig ett par dagar...

Klicka på den första bilden för att se hur det gick i dragkampen efter "Bro bro Breja, Har du tagit prästens sko". For you nonswedish people: "Bridge bridge Breja, Have you taken the shoe of a priest" is a sing- and dancegame where you dance around the midsummerpole and get caught by two people, and they toss you about and when you are all dizzy they say two words and you have to choose one of the words, and by doing that you have chosen one of the two person who tossed you about. And you stand behind that person. And now you have to wait until everyone has been caught, tossed about and chosen team. And then you have a pullfight. And one of the two teams win. I guess the team that looses symbolize the person who took the priests shoe, and the fall in the pullfight is the punishment. Because it´s wrong to take someone elses shoe. Important lesson.


Snygging!

Boys of the white goods

Det är coolt att hämta vitvaror och att återvinna!
Jeff, Fredrik och Coco.

My son made a pricktest

Äntligen fick Charlie göra ett pricktest för att se vad han är allergisk mot!


Så, nu vet vi!

Nu är det bara att undvika typ... naturen helt och hållet. Och inte stoppa in hundar, hästar och kvalster i näsan. Så ska det nog gå bra framöver!

Jättegrillen Ivar


Nu är grillen hopmonterad och invigd.

Den får plus för snygg design och möjlighet att grilla stora mängder.

Den får minus för urusla monteringsinstruktioner och en knasig gallerhylla som lätt trillar bort.

Så är´t!

The bigger the better?

Idag har vi investerat i en ny grill. Mycket intressant att spana in Coco när han sonderade grillterrängen inne på el-giganten. Ögonen riktigt lyste och jag tror jag anade lite drägel i mungipan.

Till slut bestämde han sig för den allra största, maffigaste grillen.

Nu är det bara som så här, att min bil inte är gjord för att frakta megabautagrillar...


Vi försökte lite tappert att få in grillen. Fällde ner säten, fixade och donade. Men inte en chans. Kolla in blicken som affärspersonalen till vänster har. Man kan riktigt se hur han tänker: "Hur f*n tänkte dom egentligen?"

Affären skulle just stänga också, så vi hade inte tid att åka och fixa släp eller nåt. Och vi ville ha grillen med det samma!

Vad gör man då? Jo, man ringer Frank Lindfors utryckningsservice!

Eftersom Lindforsarna är en stor familj så har de skaffat en stor bil. Mycket bra tycker jag och Coco!

Vi väntade tillsammans med jättegrillen (som Coco döpt till Ivar) på parkeringen utanför en stängd el-gigant. Och efter ett tag kom vår hjälte!Frank är handyman nummer ett!

In med jättegrillen i jättebilen och så swoosh, nu står Coco och meckar med sin nya älskling på altanen.


The gang!!!

Charlie, Emil och Adam. Vilket gäng! De fiskar, lanar, badar, cyklar och har hur kul som helst ihop heeela tiden!!!


Efter en fnissig tacomiddag fick gänget ta sig an disken. Sen bar det av till källarrummet för lite mer lan igen.


SOMMARFEST PÅ ÖKNA SLOTT

Igår kväll var det sommarfest med jobbet på Ökna slott.


Temat var "flott", så alla hade klätt upp sig så fint, så fint!


En fantastisk miljö att vistas i. Sjuuukt fint!!!


Coco och jag!


Och så Coco och jag!


En del hamnade under bordet redan tidigt under kvällen...


Sen fick vi stoppa ner handen i en påse och i blindo ta varsitt paket, innehållandes en bok. Alla fick böcker som passade skrämmande bra! Faktiskt läskigt! Gissa vilken av dessa böcker som Coco lyckades få och vilken som jag fick.


Sen blev det en smula härlig underhållningen. Publiken lyssnade hänfört!


Och det är klart man lyssnar ordentligt när det är den här underbara trion som uppträder!


Trion fick naturligtvis långa applåder.


Cool lampa.


Finaste Liselott och Coco.


Vi dansade lite medeltida dans. Men en del fick inte nog av dans utan brast sedan ut i häftig flamenco.


Vackraste Lotta.


Vackraste Monica.


Vacrkaste Maja.


Vackraste Karin.


Vackraste Karin och Håkan.


Anna hjular i slottsträdgården.


Barnablickar.


Sen kom världens coolaste överraskning när kollegiet brast ut i en kärlekssång, för att fira årets par. Nämligen jag och Coco. WEEHOOO!!!


Så småningom var festen slut. Men Coco och jag stannade kvar och sov på slottet, själva. Innan vi gick och la oss tog vi en rundtur, mitt i natten, i mörkret... Läskigt. Mååånga gömmor finns det i ett stort slott.

TACK ALLA FÖR EN UNDERBAR FEST!!!


Majs mellan tänderna


Grillgrabbarna Jeff och Coco.

Jag hatar tandtråd. Jag vägrar att använda detta djävulens tortyrredskap. URK!!!

När man för in tråden mellan tänderna så känns det som att man rätt som det är kommer slinta till och så har man kapat hela huvudet, som på skräckfilm. Och så ba swoosh kommer halva huvudet att glida av.

Tandtråd är således lika med säker död!

Men det här med att flytta ihop med en ny man... Det innebär vissa förändringar. I mitt förra blogginlägg kunde man läsa att jag till min förvåning inte är total-anti mot golf längre. Och vad har hänt mer då? Jo, ni har säkert anat det redan. Jag har använt tandtråd, vid flera tillfällen, alldeles frivilligt.

Det är nämligen så att min sambo är något av en majsgrillningsvirtuos. Och grillad majs är så gott så man kan slå en kullerbytta av glädje bara man tänker på att hugga in på en sådan!

Men vad händer vid majsätning? Jo, mellan varenda tand fastnar obarmhärtiga majs-skinnsgrejer!!! Och dom är stört omöjliga att få bort om man inte använder tandtråd. Och det enda som är värre än tandtråd, det är grejer som fastnat mellan tänderna.

Så! Nu har det tandtrådats flitigt på sistone. Jisses vad min tandläkare kommer bli glad. Kanske att jag får ett klistermärke nästa gång jag går dit...

GolfJag gillar inte golf.
Har aldrig gjort det. Golf är tråkigt, töntigt och... totalt ointressant! Jag gäspar bara jag hör ordet! "Golf" Ja, nu gäspade jag.

Eller?

Nu är det så här att jag flyttat ihop med en golftokig man. Och det har skett en smula intressanta grejer. Vad gjorde jag igår kväll tillexempel? Helt frivilligt? Och tyckte dessutom det var kul? Jo, jag tittade på finalen i en golftävling fram tills mitt i natta!

Nu var det förvisso Robert Karlsson från Katrineholm som nääästan vann. Så då blev det ju extra spännande förstås. Men ändå!!!

Det här är märkligt. Ytterst märkligt... Tänk om jag står där en dag, med en järnsjua i handen och blickar ut över fairway. Nej... Nej... Det är omöjligt!

Eller?


Om ett år är det slut på det roliga...

Igår bjöd Coco på en fantastisk kärleksmiddag. Underbar mat, ett fint vin, levande ljus, tindrande ögon och vackra ord.Men tydligen är den här typen av romantik tillfällig. Ett år har man visst på sig att vara så här härligt kär. Sen tar det tvärstopp och vinet byts ut mot euroshoppers mineralvatten.

Det är i alla fall vad vänner till oss har sagt. När Coco och jag ger varandra kärleksfulla blickar så skrockar vännerna och säger "Njut medans det varar".

Inte alla våra vänner! Oh nej. Men fler än en påstår på fullaste allvar att det endast är första året man värnar om varandra extra mycket, sedan bryr man sig inte så fasligt längre. Man ids inte engagera sig. Välkommen in i slentrianekorrhjulsvardagsverkligheten, PANG!!!

Det skrämmer mig enormt. Jag vill verkligen inte att det ska bli så! SÄG ATT DET INTE BLIR SÅ!!!

(Varför säger man ekorrhjul? Det är väl ändå hamstrar som har såna där hjul? Har du någon gång sett en ekorre springa runt i ett hjul?!!)

Allergiskräp

Den här sötnosen kom på besök idag.

Och tidigare i mitt liv brukade det suga till ordentligt i skaffahundtarmen när jag fick gosa med en sån här. Men det gjorde det inte idag. Istället högg det till av en smula sorg i hjärtat.

Sorgen kommer sig av att min son Charlie knappt vågade slänga ett öga på valpen. Charlie fick för ett par dagar sedan en svår allergisk reaktion (vi vet inte varför den här gången, han bara satt i soffan och så POFF). Hans ansikte svällde upp och han blev röd som en tomat. Till detta lägger vi till feber och klåda över hela kroppen. Vi har preciiis fått ordning på eländet och reaktionen har lugnat ner sig. Han ser nästan ut som en vanlig människa idag.

Därför iddes Charlie knappt se på valpen idag. För då visste han hur himla gos-sugen han skulle bli. Hur ledsen han skulle bli för att han inte fick gå nära. För kanske, kanske skulle pälsen framkalla ännu en allergisk reaktion, och Charlie vågade inte chansa.

Charlie älskar djur. Verkligen, verkligen ääälskar!!! Särskilt små gulliga djurbebisar med päls. Jag vet att han skulle vilja ha en hel hög med såna. Men i dagsläget får han nöja sig med en sköldpadda och en salamander. 
 
Men det är skönt ändå, att hundvalpen Emil finns i vår närhet. Vi kommer träffa honom många gånger. För ibland är Charlie inte alls så här känslig. Och någon gång kommer han åtminstone att kunna klappa hunden, om han tvättar händerna efteråt.

Så välkommen Emil!

Nu är det klart, nu får vi vila


Nu har vi spelat färdigt. Vila i Fridh gavs sex gånger i Hörsalen på biblioteket i Katrineholm. Det har varit underbart, fantastiskt, smärtsamt och sagolikt.
 
Må vi Orka i all oändlighet! Och må Annickas hosta gå över...

Han tog sig en geting?


Sprit är farligt!!!

Nattlig akrobatik


Ja vaddå?!!
Alla pysslar väl med nattlig akrobatik när det är premiärfest?!!


PREMIÄÄÄR!!!

Då har vi premiär då. Idag. IDAAAG!!!


Teater Orkas föreställning, Vila i Fridh.


RSS 2.0