Är Thomas Paul?

Ni som känner min make väl, vet att hans morgonhumör är skapt av självaste Hin Håle. Dock kompenseras detta med att han vid de flesta andra tider på dygnet är ett helgon.

Hur som haver fann vi den här bysten i Paris:

MorgonThomas

Thomas, väl medveten om sitt nyvakenhumör, gav genast statyn namnet "MorgonThomas". För den bistra snubben på statyn är otroligt lik Thomas.

Samma filur dök upp på fler ställen i Paris.

Thomastavla
Thomas o tavla

Vad är då detta för snubbe som ser ut att vara Thomas tvillingbror? Jo sörrni, det är en fransk poet vid namn Paul Verlaine (1844-1896). En bisexuell figur som var olycklig större delen av sitt liv och hade det allmänt jobbigt.

Ja, vad säger man om detta? Hänger det ihop på något sätt? Har Paul återuppstått? Om man ser på bilder av Thomas och hans familj så finns det tydliga tecken på att Thomas inte riktigt... hur ska man säga... ibland faller äpplet en bit från trädet trots allt!

Thomas har alltid varit fascinerad av Frankrike, av poeter och särskilt av 1800-talet. Thomas sexuella läggning kan man prata länge om...

Dock finns stora skillnader mellan de tu. Paul led av dyspepsi (sura uppstötningar, matsmältningssvårigheter) och det gör inte Thomas, tvärtom verkar hans mage tåla det mesta. Paul skrev poesi, det gör inte Thomas. Paul sköt sin älskare, det har jag svårt att tro att Thomas skulle vara kapabel att göra.

Ja... Vad tror ni?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0