Vårt pepparkakshus

husmålning När vi flyttade in i vårt hus, för cirka två och ett halvt år sedan, berättade förra husägaren stolt att detta hus var det enda som behållt originalfärgen. Huset är bajsbrunt med aprikosfärgade knutar.


I sommas har det varit dags att bättra på färgen. Min man och jag diskuterade länge huruvida den bajsbruna färgen skulle behållas eller om vi skulle passa på att måla om i någon mer trendig färg. Vitt eller grått exempelvis. Men så kom vi fram till att brunt är ganska mysigt på något proggigt vis. Och om man tänker på huset som pepparkaksfärgat i stället för bajsfärgat så blir det mycket trevligare.

Men de aprikosa knutarna målar vi vita. Ja, det blir ju faktiskt bara mer likt ett pepparkakshus då.

I fredags kväll var vi på grannskapets årliga kräftskiva. Då berättade en av grannfruarna om när de förra ägarna till vårt hus målade för kanske tio år sen. Med lite lullig stämma sa hon:

"Han grundade med vitt, och alla blev skitglada, för äntligen skulle vi slippa det bruna fula huset, men det visade sig att det bara var grundfärg, sen målade han det brunt igen"

Hm... Ja... Sorry grannar. Det bruna huset kommer vara brunt i åtminstone åtta år till. Men se det som ett pepparkakshus. Se det som häxans pepparkakshus om det blir roligare då! Mohaha!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0